Pages

Saturday, 16 March 2013

Wacana Perdana 14 "Pasca PRU 13 : Melayu-Islam Di Mana?"


Barisan ahli panel & YB Ahmad Baihaki

Wacana Perdana Siri ke-14 anjuran Kerajaan Negeri Kelantan mencatat sejarah tersendiri apabila buat julung-julung kalinya diadakan di Dewan Jubli Perak MPKB-BRI dan dihadiri oleh kira-kira 5000 hadirin yang membanjiri dewan dan melimpah sehingga ke Padang Perdana di luar dewan.

Hadirin dalam & luar dewan (Padang Perdana)

Mencatat sejarah tersendiri juga apabila Radio Wau FM : Lebih Tinggi Dari Biasa pertama kali membuat liputan LIVE program wacana ilmiah yang sudah mencapai 14 kali penganjuran tersebut. Jumlah pendengar juga amat mendapat sambutan dengan lebih 3000 pendengar mendengar secara LIVE menerusi Blog Wau FM mahupun menerusi aplikasi TuneIn Radio di Smartphone masing-masing.


Kerja-kerja LIVE Streaming Wau FM & Kelantan TV
PA System

Alhamdulillah, usaha tungkus lumus pihak penganjur berjaya membuahkan hasil pada malam tersebut walaupun banyak masalah dan cabaran yang dihadapi sepanjang mengendalikan program tersebut, terutamanya kerenah dari ahli panel wakil Umno yang memang menimbulkan 1001 masalah dengan pelbagai ragam sejak dari awal perancangan program ini lagi.

Pandangan dari belakang dewan

Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung mahupun secara langsung menjayakan program Waca Perdana 14 pada kali ini. Insya-Allah berjumpa lagi di Wacana Perdana akan datang, Wacana Perdana-15 yang akan diadakan tidak lama lagi...


Barisan Krew Wau FM & Urusetia Penganjur ProgramFULL VIDEO Wacana Perdana 14
Video-video Edit pendek

0 comments:

Post a Comment